2014. szeptember 7., vasárnap

Le 7 Septembre 2014

Ma még jobban kialudtam magam, mint tegnap, mert délben keltem. Marie Luc már az ebédet készítette elő, mikor felmentem kávét inni. Olyan álmos voltam (a több mint 12 óra alvás után is), hogy nem nagyon értettem, amit kérdezett. Vagy sétálni, vagy ebédelni hívott, de én félkómában azt mondtam, hogy nem érek rá, mert megyek lakást nézni. Miután megtudta, hogy csak 3-kor, kicsit furán nézett, de nem nagyon tudtam vele foglalkozni, még mindig a tegnapi reménytelenség nyomasztott.
Kávé után Borival skypeoltam kicsit, közben Marie Luc bekopogott, hogy menjek velük ebédelni. Kiderült, hogy áthívott a szomszédból egy lányt, aki 3 éve érkezett Lyonba, nagyjából úgy, mint én most, és sokat segíthet nekem. A déjeuner jól sikerült, beszélgettünk mindenféléről, és Vivienna tényleg sokat segített – azt például ő is megerősítette, hogy 400 euró alatt nem találunk lakást, de inkább 450/fő.
Fél 3-kor jöttem rá, hogy rohannom kell, gyorsan összekaptam a cuccaimat, és elindultam. Marie Luc elkísért egy darabig, megmutatta, merre kell menni. A lakás amúgy innen 20 perc sétára van, úgyhogy nem bajlódtam a tömegközlekedéssel. Út közben jöttem rá, hogy: 1. elfelejtettem cipőt felvenni és strandpapucs van rajtam; 2. a személyimet, a pénztárcámat és még egy csomó fontos dolgot otthon hagytam; 3. a pontos címet elfelejtettem, csak az utca neve volt meg. Nagy nehezen azért megtaláltam a Rue de Créqui-t, közben Lu írt egy sms-t, hogy teljesen eltévedt és nem tudja hogy hol van, de igyekszik. Nekem pedig fogalmam sem volt, hányas házhoz kell menni. Végül Lu elküldte a címet sms-ben, én pedig az ajtó előtt ott találtam Dario-t, aki minket várt. Együtt bementünk, felmértük a helyzetet, beszélgettünk a nénivel, amíg Lu megérkezett. Úgy 20 perc nézegetés után úgy döntöttünk: nekünk kell ez a lakás, mert just perfect!
Rögtön elkezdtük aláírni a papírokat, szerződést, és minden fontosat megbeszéltünk. A néni ugyanis 150 km-re lakik, és nincs energiája naponta vonatozgatni, csak mert mi képtelenek vagyunk dönteni. De, mindent összevetve, azt hiszem, ennél jobbat tényleg nem találtunk volna. Amit fontos tudni a lakásról: két külön szoba van (jó nagyok, mindegyikben ágy+íróasztal+szekrény), egy kicsi, de nagyon felszerelt konyha, fürdőszoba mosógéppel és szárítóval, egy wc, és egy viszonylag nagy előszoba is. Van ezen kívül vasaló, porszívó, gyakorlatilag alig kell valamit vennünk pluszban. A lakás nagyon világos, jó nagy ablakok vannak, és 3 percre van Lyon legnagyobb parkjától, ahol még ingyen állatkert is található (zsiráfokkal, majmokkal, mindennel).
A lakás kívülről + a környék (google maps-es fotó, én még nem csináltam)
Mindent összevetve, iszonyatosan boldogok voltunk, mikor a néni odaadta a kulcsokat, nagyjából fél órán keresztül szorongattuk őket Lu-val, egyszerűen nem tudtuk elhinni, hogy sikerült! (valahogy így éreztük magunkat)
A papírok aláírása 3 órát vett igénybe, mivel tündéri főbérlőnk imádja a filmeket, és miután megtudta, hogy Dario cinéma-val foglalkozik, folyamatosan öntötte magából a rendezőket, színészeket, mozikat… De nagyon helyes volt. Olyan kicsit, mintha máris a pótnagymamánk lenne, teljesen úgy kezelt minket, mintha ezer éve ismernénk egymást, és bármi gond van, nyugodtan keressük. Szerdán már költözhetünk is, már számolom vissza a napokat. Egyetlen petit souci, hogy nincsen még internet, de megpróbáljuk hamarosan elintézni azt is.
Este 6-ra hazaértem, és kicsattanó örömmel újságoltam Marie Luc-nek, hogy végre találtunk lakást, ő pedig megjegyezte, hogy meg is látszik rajtam, mert eddig alig látott mosolyogni. Megpróbáltam elérni Jeremyt is, hátha el tudom neki is mesélni a jó hírt, de sajnos ez nem jött össze. Paloznakkal azért sikerült összehozni a kapcsolatot, sőt, később még Budapestet is elértem (végre:)).

Most lefekszem, hogy holnap újult erővel folytathassam a telefonvásárlást, bankkeresést, internet beszerelést, stb. Bonne nuit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése