2014. szeptember 6., szombat

Le 6 Septembre 2014

Ma végre kialudhattam magam, a nap sem sütött a hasamra, mert behúztam a rolót. Tele energiával elkezdtem tervezni a napot: milyen lakást keresünk, hogyan, kivel kell beszélni, stb.. Miközben kávéztam, beszélgettem kicsit Marie Luc-szel, aki előszedett nekem vagy tíz guide-et Lyonról, és nagyjából egy órán keresztül magyarázta, hogy mit érdemes megnézni, milyen programok lesznek, hogyan jutok oda… Nagyon rendes volt, és hála neki, kedvet is kaptam egy kis városnézéshez – mégiscsak hétvége, és szép idő van –, de előbb valahogyan a lakás-kérdés végére akartam járni.
Írtam is Lu-nak, akivel elkezdtük egymásnak küldözgetni a hirdetéseket, aztán Darionak, hogy hátha fel tudna hívni néhányat. Először alig találtam valamit, aztán úgy 3 óra keresgélés után csak sikerült összeszedni annyi hirdetést, hogy átküldtem Darionak, aki elkezdett telefonálgatni. Az eredmény elkeserítő. Először is, alig akad, aki egyáltalán felveszi a telefont. Másodszor, aki mégis felveszi, az általában már kiadta. Harmadszor, aki felveszi, és még nem adta ki, az meg kurva drága. (Bocsánat a csúnya szóért, de tényleg ennyire.) Emiatt nyilván nem volt elég 10 hirdetésre írni és/vagy felhívni, én pedig 11-től egészen délután 5-ig ültem a gép előtt mindenféle ebéd nélkül.
5-kor elindultam valami boltot keresni, hogy ebéd-vacsorát tudjak magamnak csinálni. Az egyetlen közeli bolt természetesen zárva volt, ezért még 10 percet kellett gyalogolnom, hogy egy kisboltban kössek ki, ahol egy fura eladón kívül nagyjából semmi nem volt. Végül nagy nehezen sikerült összeszednem spagetti tésztát, paradicsomszószt, tojást és néhány paradicsomot, fizettem, és indultam vissza, hogy végre valami meleg étel is kerüljön a gyomromba – mióta itt vagyok a bögrés paradicsomleves volt az egyetlen.   
Itthon Marie Luc kb. 10 perccel utánam lépett be az ajtón, én akkor már tésztát főztem. Elmeséltem neki az egész lakáskereséses dolgot, ő pedig elmondta, mi számít olcsónak, és mi nem. Ezen kívül sikerült teljesen elkeserítenie, mert azt mondta, ne számítsak rá, hogy 400 euró alatt/fő/hónap találok. Nagyszerű.

Megettem a spagettimet – ami egész jól sikerült, azt leszámítva, hogy nem volt rajta sajt –, aztán vissza a laptophoz és a lakásokhoz. Van néhány lakás, amiket meg tudunk nézni holnap vagy hétfőn, van sokkal több, akiktől választ várunk. Holnap majd megpróbálok újult erővel (és kicsit több optimizmussal) belevágni ebbe az egészbe, de most elég reménytelennek tűnik. Olyan érzésem van, mint amikor mindent megtettél, megpróbáltál, futottál hatvan kört, de nem elég. Talán majd holnap. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése