2014. november 16., vasárnap

Le 8-9 Novembre 2014

Szombaton délután 2-ig aludtam. Aaron és Lu már azt hitték, valami bajom van, ujjongtak, mikor felkeltem. Pedig, ha azt vesszük, akkor nem aludtam annyira sokat, mert hajnali fél 5-kor feküdtem le. Reggeli után belevetettem magam a tanulásba, elkezdtem keresgélni az anthropologie réflexive-ről, az volt az én feladatom. Sajnos, az interneten egy Wikipédiás oldalon kívül nem sok mindent találtam, néhány cikkben megemlítik a dolgot, de senki nem magyarázza el. Úgyhogy, kénytelen voltam a wikipédiás definícióból kiindulni, majd beleolvasni a könyveimbe, amiket elhoztam a könyvtárból. Jegyzeteltem közben, mint az őrült, és mikor már négy órája szenvedtem az egésszel, rájöttem, hogy marhára nem arról írok, amiről kéne, és hogy a könyvben sem arról írnak, amiről nekem kellene anyagot találnom. Mivel azt beszéltük meg, hogy estére átküldjük egymásnak, amit összehoztunk, igencsak bele kellett húznom. Végül nagy nehezen összekapartam valamennyit, átfogalmaztam a wikipédiás definíciót (tudom, hogy nem szép dolog, de hétvégén nincs nyitva a könyvtár, nem volt más választásom), aztán átküldtem a lányoknak azt a négy oldalt, amit jegyzeteltem délután. Már jó későre járt, Aaron és Tilman az egész napos autószerelés után hazajöttek, főzni kezdtek. Lu még mindig nem igazán békült ki Aaron-nel, sőt most az egész odáig fajult, hogy nem is evett velünk, és elég mérges volt. Én nem nagyon tudtam, mit csináljak, mert mindkettejüket bírom, nem akartam nagyon egyik oldalra se állni, úgyhogy ettem a fiúkkal, aztán beszélgettem Lu-val. A srácok vacsora után rögtön elmentek Thomas-hoz, a francia barátunkhoz, mert házavató bulit szervezett. Mi inkább úgy döntöttünk, hogy ha már nem vártak meg minket, nem is megyünk, így itthon maradtunk és sorozatot néztünk all night long.
Vasárnap, felébredtem, ránéztem az órámra és hirtelen nem tudtam, hogy pánikrohamot vagy sírógörcsöt fogok kapni – esetleg mindkettőt. Ugyanis 10:59 volt, és nekem elvileg 10-kor kellett volna találkoznom a többiekkel a Bellecour-on, a prezentáció miatt. Hat sms, és rengeteg nem fogadott hívás volt a telefonomon, mindegyik Léna-tól. Na, ha eddig nem utált annyira, most biztosan fog. Gyorsan visszaírtam, hogy bocsi, elaludtam, j’arrive, gyorsan magamra kaptam a ruháimat, aztán mindent beleszórtam a táskámba, és rohantam ki az ajtón. A negyven perces utat végül sikerült így nagyjából 20-ra redukálni, és 11:20-kor már ott voltam a McDonald’s-ban, ahol találkoztunk. Hatvanszor elnézést kértem, elmondtam, hogy én vagyok a legborzasztóbb ember a világon és teljesen megértem, ha utálnak, blabla, ők meg tök jó fejek voltak, azt mondták, hogy C’est pas grave, vagyis hogy nem olyan nagy dolog, meg hogy mindenkivel előfordul. Én csak néztem. Azt hittem, Léna meg fog enni. Végül egészen délután 4-ig ott voltunk, próbáltuk összerakni az előadást. Azért mégis volt egy szerencsém, hogy Laura még nálam is rosszabb partner, mivel ő el sem jött ide, ráadásul, amit otthon csinált tegnap, az kb. egy mondatot leszámítva teljesen használhatatlan volt, úgyhogy Léna-nak újra kellett írnia az ő részét is. Én legalább megcsináltam, ami rám volt bízva. Elkezdtük a prezit is megcsinálni, de mivel ők nagyon Power Point-hoz vannak szokva, meglehetősen dühítette őket (főleg Maureen-t), hogy nem tudják használni a Prezi-t. Én próbáltam segíteni, ahol tudtam, de aztán inkább azt beszéltük meg, hogy hazamegyünk, és ők beleírják a szöveget, én meg összerakom az egészet, hogy normálisan nézzen ki, meg hogy vetíthető legyen.

Otthon Lu vacsival várt, chilis babot csinált megint, de az egész napos idegeskedés után nagyon jól esett. Hazafelé ráadásul totál eláztam, mert a nagy rohanásban észre sem vettem reggel, hogy esik, nem hogy esernyőt raktam volna el, vagy vízálló cipőt. Vacsora után rögtön back to work, megváltoztattam a prezi jelszavamat, hogy a többiek is tudják szerkeszteni, kicsit átvariáltam az elejét, aztán vártam, hogy Léna jelentkezzen, és együtt folytassuk. Hajnali fél 2-ig szórakoztunk vele, de a lényeg, hogy befejeztük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése