2014. november 14., péntek

Le 2nd Novembre 2014

11 körül ébredtem, mert úgy volt, hogy találkozom néhány csoporttársammal, hogy elkezdjük összerakni a november 10-ei előadásunkat. Elég furán szervezik a dolgaikat, mert Párizsban kerestek többször is, hogy ráérek-e vasárnap, mindig elmondtam, hogy igen, szervezzék meg, és én ott leszek. Egészen eddig semmi. Annyit tudtam, hogy ma valamikor találkozunk, valahol… Semmi többet. Aztán nagy nehezen, délután 2-3 fele megint kaptam egy sms-t, hogy ráérek-e, hatodszorra is írtam nekik, hogy igen, aztán később megkaptam a többi infót is sms-ben.
Fél 6 körül találkoztunk a Vieux Lyon-ban, ott lakik Laura, az egyik lány, akivel csináljuk az exposé-t. Hárman voltunk: Léna, Laura, meg én, a negyedik lány, Maureen, nem tudott eljönni, mert dolgozott délután. Igen, vasárnap délután. Laura-nak nagyon helyes lakása van, igazából egy szoba az egész, de nagyon aranyosan van berendezve, és a kilátás az ablakából fantasztikus. Azt mondta, borzasztóan sokat fizet érte, de azon a környéken minden ennyire drága lehet, mert az az óváros, a legrégebbi része a városnak, a turista-paradicsom Lyonban, gyönyörű meg minden, egy álom lehet ott lakni, de tényleg rohadt drága, gondolom. Laura nagyon helyes volt, csinált nekünk teát, és rendesen elbeszélgettük az időt, egészen 8-ig ott voltunk nála. Az exposé-ról ugyan nem sok szó esett, mert mindegyikőnk csak egyszer olvasta el a (20 oldalas) cikket, és rájöttünk, hogy az nem elég. Úgyhogy csak nagyjából átbeszéltük, hogy mit hogyan kéne csinálni, meg hogy mindenki keressen forrásokat és jövő héten összeülünk négyen, kitaláljuk. Iszonyú helyesek voltak amúgy a lányok, sokat beszélgettünk antropológiáról, gimiről, mindenféléről, nagyon jól éreztem magam. Egészen más azért így dumálni velük, mint az egyetemen két óra között.
8 körül elindultunk haza Léna-val, egy megállót együtt mentünk a metróval. Közben Aaron és Lu írtak, hogy úton vannak, és olyan 9 körül érnek haza. Vacsit akartam nekik csinálni, találtam egy egész jó receptet a neten, ami nagyon könnyűnek ígérkezett. Brokkolis-tejszínes nem tudom milyen csirke, azért kerestem ilyet, mert már vagy egy hete poshad a brokkoli a hűtőnkben és tényleg kéne kezdeni vele valamit. Olyan háromnegyed 9 körül értem haza, elkezdtem főzni, de 10 perc múlva már hallottam, hogy valaki mozgatja a kulcsot a zárban, néhány másodpercen belül pedig Aaron ott állt az ajtóban. Első mondata az volt, hogy „Ne ölelj meg, egy hete nem fürödtem!”, de annyira nem érdekelt, mégiscsak egy hete nem láttuk egymást, azért hiányoztak. Úgy 10 perc múlva megérkezett Lu is, az ő első „mondata” az volt, hogy „Aaaaaaahhh!”, mert mint később kiderült, Aaron úgy kikészítette az egyhetes kirándulás alatt, hogy már elég nehezen viselte, és alig várta, hogy hazaérjenek. Őt is megölelgettem, aztán folytattam a főzést, ők meg kipakoltak, fürödtek, stb. Leginkább Aaron pakolászott, Lu leült a konyhában és ömlött belőle a szó, mesélt a korzikai kiruccanásukról. Nagyon jól érezték magukat, azt leszámítva, hogy egy héten keresztül napi 24 órában elég nehezen viselték egymás társaságát, főleg a végén.

Egy óra alatt azért sikerült elkészítenem a borzalmasan egyszerű brokkolis csirkét, megvacsoráztunk (nagyon finom lett!), és nem sokkal később már mindenki elment aludni, iszonyatosan fáradtak voltunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése