2014. november 21., péntek

Le 21 Novembre 2014

Megint alig bírtam felkelni, biztos attól van ez a hatalmas fáradtság, hogy mostanában nem voltam futni. Nincs rendes futógatyám, vennem kéne a Decathlon-ban egy meleget, hogy ne fagyjak szét, de ahhoz meg előbb össze kéne valamennyire számolni a pénzem. Na jó, lusta is vagyok egy kicsit.
Lu már fent volt, mikor kijöttem a szobámból, Aaron pedig már az egyetemen volt, azt hiszem neki 8-kor kezdődött az órája. Összeszedtük magunkat, felöltöztünk, reggeliztünk, aztán negyed 10 körül együtt mentünk ki a buszhoz Lu-val. Semmi kedvünk nem volt egyetemre menni, én most gondolkoztam el rajta először komolyan, hogy el kéne lógni az óráimat… De aztán mégsem tettem.
Szünet óta nem sikerült Tomot elcsípni a metrón, mondjuk túl nagy erőfeszítéseket nem is tettem, az biztos. Beértem időben az órámra, lepattantam Léna mellé. A tanárunk visszaért Madagaszkárról, él és virul, nagyon pörgött. Megtartottuk a „szokásos” előadást, ami most egyáltalán nem volt szokásos, mert egy mini jelenet keretén belül csinálták meg Maevaék. Volt egy előadó, a cikket író antropológust Veronika (aki Bulgáriából jött egyébként) alakította, és volt egy diák, Maeva, aki szerint hiányos volt az előadás és egyszer csak felpattant a helyéről és elmagyarázta az irányzatot, ami szorosan kapcsolódott az íráshoz. Nagyon királyul csinálták meg, tényleg jobb volt, mint egy átlag előadás. Mondjuk én nagyon fáradt voltam, úgyhogy óra után is, mikor kimentünk az udvarra Maeva-val, alig bírtam kinyögni egy normális mondatot.
A második órán, Enquete ethno-n kérdezte a tanár, hogy ki hogy áll a kutatásával (mi konkrétan sehogy), elmagyarázta a maradék beadandót, hogyan kell megcsinálni, stb., aztán körbejárt. Nekem persze nem volt ott egyik csapattársam sem, de egész jól elmagyaráztam a tanárnak, hogy még semmire nem mentünk eddig. Ez azt jelenti, hogy nagyon diplomatikusan úgy fogalmaztam, mintha borzasztóan próbálkoztunk volna, és alig lett volna valami, ami sikerült, pedig nem teljesen így van. De biztosítottam, hogy jövő héten már mindenképp elkezdjük rendesen csinálni, írtam is egy sms-t a lányoknak, hogy hétvégén ráérnek-e. Hát természetesen egyik sem lesz itthon hétvégén. Én meg nem tudok egyedül menni, mert nem ismerem a diákokat, meg a helyet sem, ahova megyünk. Na mindegy, valahogy csak megcsináljuk majd.
Óra után megadtam Maeva-nak a számomat, mert tegnap nem találkoztunk (pedig azt mondta, várni fog az amphi előtt), és most kért hatvanszor bocsánatot, hogy ő akart szólni, de nem volt meg neki a számom. Végül is nem volt gond, mert úgyis késtem tegnap, szóval, ha ott lett volna, se találkozunk szerintem. Aztán elmentem a szuper informatika órámra, ahol még mindig az Excel-t tanuljuk. Ennyit még sosem gondolkoztam azon, hogy bemenjek-e egyáltalán infóra. Még egyetlen egyszer sem hiányoztam, úgyhogy simán tudnék, nem lenne belőle semmi gond. De végül mégis úgy döntöttem, hogy megyek, mivel nem értek egy kukkot se, abból, amit veszünk, lehet, hogy hasznos, ha ott vagyok órán. Amikor a pasi befejezte, és azt mondta, mehetünk, el sem akartam hinni. Ezért nem szeretem csak a péntekeket, mert akkor vannak a legrosszabb óráim, és amikor vége, akkor is úgy érzem magam, mint akinek kimosták az agyát.
A villamoson két tüneményes bácsi mellé ültem, akik biztos, hogy nem franciák voltak, mert teljesen más nyelven beszélgettek. De nagyon viccesek voltak, röhögcséltek folyamatosan. Az egész helyzet elég vicces volt, egy négyesben ültem, velem szembe egy egyetemista srác aludt, a táskájára hajtott fejjel, mellette terpeszkedett az egyik bácsi a nagy hasával, mellettem ült a másik, és nagyon jól szórakoztak valamin. Azért jó ez a tömegközlekedés, mindig van valaki, aki feldobja a napomat. Meg van olyan is, aki elszomorítja, mert a metrón megint találkoztam a földön csúszó-mászó nénivel, akit borzasztóan sajnálok, de még mindig nem értem szegényt, mert teljesen ki vannak tekeredve a lábai, és egyszerűen nem bírom felfogni, miért jó neki, hogy a metrón csúszik-mászik naponta… Valószínűleg nagyon rá van szorulva a pénzre, de elég elkeserítő látványt nyújt szegényke.

Itthon Aaron a konyhában üldögélt, Lu futni volt, mikor hazaértem. Nem nagyon csináltam azóta semmi extrát, szokásos péntek esti Jóbarátok-maratont kezdtem, aztán beszéltem anyával meg Karival skypeon. Most mindjárt vacsorázunk (megint szegény Aaron főzött, mert mi lusták voltunk), aztán megyünk bulizni elvileg, jön az egyik francia srác, Thomas, és majd a városban talán sikerül összefutnom Giulio-val, már írta, hogy merre lesz a barátaival, és hogy menjünk. Éljen a péntek este! (Azért a Picuri rettenetesen hiányzik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése