2015. november 27., péntek

Le 26 Novembre 2015

www.weheartit.com
My life is a joke. 

Felkeltem 6-kor, pedig tegnap későn feküdtem le és nagyon féltem, hogy ma nem fog sikerülni a korai ébredés. Szerencsére a fél órán keresztül ötpercenként csörgő ébresztőm megtette a hatását, a sokadik csörgést meghallottam, és felkeltem időben. JB tegnap nagyon rendes volt, azt mondta, legkésőbb 7-kor felkelt, de végül szerintem én ébresztettem fel őt, mert hallottam, hogy mocorog, miközben készülődtem.

Időben beértem órára is, a civilisation des pays lusophones volt ma az első. Csoportmunkában kellett dolgoznunk, kétfős csoportokban, cikkeket kellett olvasnunk Portugáliáról és azok alapján fogalmazást írni. Én egy nagyon szimpatikus lánnyal kerültem össze, először mindketten elolvastunk 3-4 cikket fejenként, kijegyzeteltük őket, aztán együtt összedobtuk a fogalmazást. Igazából a munkamegosztás olyan 30%-70% volt az ő javára, mert nagyon pörgött. Miután befejeztük a jegyzetelést, az ő fejében már meg is volt a vázlat, aztán arra jutottunk, gyorsabban végzünk, ha ő ír, mégiscsak az ő anyanyelve a francia. Ezek után ő írt, mint a gép, én csak annyit csináltam, hogy adogattam neki sorrendben a jegyzeteket, és a végén átolvastam a kétoldalas esszét, amit összehozott. Annyira nem volt ellenemre a dolog, mert így nem fáradtam el túlzottan az órai munkában.

Óra után mentem a könyvtárba, mert Bastien-nel és Audrey-val találkoztam, hogy megbeszéljük a beadandónkat, és remélhetőleg kitaláljuk, hogy ki miről ír benne. Audrey késett kicsit, addig mi Bastien-nel mindenféléről beszélgettünk. Kérdezte, hogy haladok a kutatásommal, meséltem neki, hogy nem nagyon, ő pedig megígérte, hogy majd megpróbál bejuttatni egy megbeszélésre azokhoz, akik a lyoni menekültes tüntetéseket szervezik. Most igazából próbálják kitalálni, hogy mi legyen, mivel a rendkívüli állapot miatt tilos mindenféle tüntetés Franciaországban. Párizsban hatalmas botrányok vannak most emiatt. Közben még kerestünk néhány egyesületet, akik menekültekkel foglalkoznak, hogy legyen B-terv is, bár már eléggé kifutottam az időből. Azért még mindig nem késő, van két hetem.
Nemsokára megérkezett Audrey is, és nekiláttunk a munkának. Kiderült, hogy én foglalkoztam a legtöbbet a dologgal, mert én találtam egy csomó cikket, a többiek nem nagyon kerestek semmit. Az első két óra emiatt azzal ment el, hogy ők cikkek és könyvek után nyomoztak a könyvtárban, amik esetleg szóba jöhetnek, én pedig olvasgattam azokat, amiket eddig találtam. Végül nagy nehezen összeraktunk egy vázlatot, de még nagyon sok meló van az egésszel, úgyhogy megpróbáljuk majd kikönyörögni a tanártól, hogy hadd adhassuk le egy héttel később. Így ugrott a tervem, miszerint a héten megírom a saját részemet, kénytelen vagyok elhalasztani jövő hétre. Nem baj, ha jövő héten péntekig kész leszek vele, az már nagyon nagy haladás.
www.weheartit.com
Miután befejeztük a munkát, Audrey hazament, Bastien leült a Forum-on olvasni, én meg elmentem a menzára valami ebéd után nézni. Az egyetlen meleg étel a menzán, az a pizza, úgyhogy most azt ettem. Nem tudom, ki próbált már műanyag evőeszközzel pizzát enni, hát meg kell mondjam, elég nagy kihívás. Az egésznek az lett az eredménye, hogy a művelet felénél a villának kitört mind a négy foga, ebből kettőt majdnem lenyeltem. Nagy nehezen azért megküzdöttem, és sikerült nagyjából szeletekre vágni a pizzát, hogy aztán megehessem.

2-kor aztán már ott voltam órán, a mostanira nem tudtam elolvasni a szövegeket, pedig érdekes volt a téma, természeti katasztrófákról volt szó, de leginkább arról, hogy az emberek hogyan dolgozzák fel őket. A tanár megint nagyon vitatkozós kedvében volt, de a két lány, akik előadtak, elég jól állták a próbát.

Óra után rohantam a villamosra, mert megígértem a Daninak, hogy ma délután segítek neki télikabátot venni, és előtte még be kellett ugranom kinyomtatni néhány cikket. Nagy pechem volt, mert a számítógép nem ismerte fel valamiért a hordozható winchesteremet, úgyhogy nem tudtam kinyomtatni, amit szerettem volna. Elég idegesen mentem a buszhoz, ami pont az orrom előtt ment el, ettől még jobban felment bennem a pumpa, de gondoltam, nem baj, 10 perc múlva jön a következő. Hát nem jött. Aztán 20 perc múlva sem jött. Már 22 perce fagyoskodtunk a buszmegállóban, mikor végre begurult a busz, és a sok ember fel is tömörült rá. A baj csak az volt, hogy a sofőr most fejezte be a műszakot, ő leszállt, a váltás pedig még nem volt sehol. Úgyhogy minimum öt percet álltunk még a sofőr nélküli buszon, és vártuk, hogy valami történjen. Közben, egy üres busz száguldott el mellettünk: azon sofőr volt, csak utasok nem. Teljesen abszurd volt a dolog, senki nem értette, miért nem állt meg, hogy felvegyen néhány utast legalább, akkor mindenki kényelmesen utazhatott volna… Nagy nehezen végül felbukkant a sofőr és néhány perccel később elindultunk, de így is több mint fél órát késtem.
www.weheartit.com
Szerencsére Dani nem várt rám, időben szóltam neki, hogy mikor induljon el, így nagyjából egy időben értünk oda. Végigjártunk rengeteg üzletet, végül a Primark-ban találtunk neki egy nagyon szuper és nagyon olcsó kabátot. Én is láttam egy gyönyörűt 21 euróért, de nem vettem meg, mert nagyon fáradt voltam, és nem hogy vásárolni, de járni sem volt erőm.

Nagyon örültem, mikor végre hazaértem, és leülhettem a szobámban a sorozatom elé. Iszonyatosan fárasztó ez a csütörtök, főleg azért, mert reggel 7-kor elmentem itthonról, és csak este 7-re értem haza. Szerencsére holnap nincs órám, úgyhogy ki tudom magam pihenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése