2015. november 18., szerda

Le 18 Novembre 2015

I just want to go back to bed.

Reggel először felkeltem Danival fél 7-kor, mert neki 8-tól volt órája, addigra vissza kellett érnie az INSA-ra. Aztán még tudtam aludni egy órát, mi a Vicával csak 8-kor keltünk, mert neki meg negyed 10-kor indult a vonata. Összekészülődtünk szépen, csöndben, aztán 9 előtt egy kicsivel el is indultunk az állomásra. Feltettem a vonatra, én onnan mentem az egyetemre. Még mindig nem gyógyultam meg teljesen, de azért is bementem a paléoanthropologie-ra, mert kellenek a jegyzetek, ha át akarok menni a vizsgán.

Egészen hamar odaértem a campus-ra, pont időben ott voltam órán is. Szokás szerint borzasztóan unalmas volt az egész, és halálra untam magam. Most ott tartunk, hogy hol laktak az ősemberek, meg a barlangfestményeket vettük… A néni egy órát áradozott arról, hogy milyen gyönyörűen festettek,  és azt is kijelentette, hogy milyen kár, hogy csak képeket mutathat nekünk, nem igazi tárgyakat. Minden vágyam élőben látni a csontokat, meg a faragott köveket, tényleg. Szerencsére egyszer ennek az órának is vége lett, én meg – mivel még mindig nagyon rosszul éreztem magam – úgy döntöttem, hogy hazamegyek. Még enquete ethno lett volna, de erről sem hiányoztam még egyszer sem, és most tényleg muszáj volt hazamennem, mert holnap nagyon-nagyon hosszú napom lesz.

Ahogy beléptem a lakásba, eldöntöttem, hogy takarítani kell, nincs mese. Már nagyon régóta halogatom, részben a betegségem miatt, és most kivételesen elég energiát éreztem hozzá. Nem tart sokáig összeporszívózni, maximum fél óra csak. Mikor épp kezdtem volna hozzá, JB hazaért, azt mondta, ő gyorsan csinál egy nagy salátát, de szóljak, ha segíteni kell. Végül én kitakarítottam a fél lakást, ő befejezte, amit elkezdtem, és hagyott nekem ebédet is. Mindenki jól járt. A délután hátralévő részében próbáltam behozni a bloglemaradást, mert még mindig el vagyok úszva, mostanában nagyon kevés időm van írni. Aztán korán le is feküdtem, mert holnap 6-kor kell kelnem, és semmiképp nem aludhatok el.


#Paris: Amúgy, ma reggel megint felrobbantotta magát egy nő Párizsban (civil áldozat nem volt, a nővel együtt összesen három terrorista halt meg, a többit letartóztatták), több órás rendőri akció volt a pénteki terrortámadás helyszínétől nem messze. Iszonyatosan félelmetes, ami történik, ráadásul mindenféle pletykák keringenek, mert mindenki fél, tényleg szörnyű a helyzet. Hétfőn JB úgy jött haza, hogy bombariadó volt a Part-Dieu-nél, de aztán kiderült, hogy csak pletyka, nem történt semmi. A város még mindig tele van rendőrökkel, úgyhogy igazából biztonságban vagyunk. Egész Franciaország pánikol szerintem, attól függetlenül, hogy mindenki tudja, nem szabad, mert pont ezt akarják elérni a terroristák, de hát mit lehet tenni… Elég nehéz tényleg nyugodtnak maradni azok után, ami múlt héten történt, meg azok után, hogy a miniszterelnök azt nyilatkozta, bármikor újra lecsaphatnak, és ő nem megijeszteni akar senkit, de vegyük tudomásul, hogy ez a helyzet. Tudomásul vesszük, és vigyázunk magunkra. Ennyit tudunk tenni igazából. 
www.weheartit.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése