2015. október 7., szerda

Le 7 Octobre 2015

Study now, love later.

Ma majdnem (!) felkeltem fél 8-kor. De visszaaludtam, és csak fél 9-kor ébredtem fel újra… Rohantam, de elértem a buszt és úgy volt, hogy időben odaérek Paléoanthropologie-ra. Sajnos, szerintem valami belső késztetés nem engedi, hogy ne késsek el erről az óráról, a tudatalattim is annyira utálja. Ugyanis ma szép nyugodtan megvártam, hogy három villamos elmenjen előttem, és csak a negyedikre szálltam fel. Igaz, csak a legelsőn lett volna annyi hely, hogy felférjek, de akkor pont valamit kerestem a táskámban, és mire felnéztem betolakodtak elém az emberek, és nem akartam nyomorogni. Úgyhogy, megvártam azt a villamost, amin úgy láttam, van elég hely számomra, és nem kell hering módjára odaszorulni a másik emberhez, és ennek eredményeképp jól elkéstem. Most már nem kiabál velünk a néni, ha késünk, szerintem hozzászokott. Így mindenki boldog. Ő sem hagyja félbe a mondókáját néhány késő miatt, és én is 10 percet megúsztam az órából. Most már nem csontvázakat, hanem köveket is mutogat, mert eljutottunk odáig, hogy az ősember megtanult szerszámokat készíteni magának… Ha odafigyeltem volna rendesen, most tudnám kívülről az összes kőnek a nevét, amiket különböző alakúra faragtak az ősemberek. De nem figyeltem oda ennyire. Úgy döntöttem, hogy ezen az órán mindent lejegyzetelek, aztán majd vizsgaidőszakban megtanulom, úgyis magolós tárgy. Sokat nem kell érteni azon, hogy melyik ősembert hogy hívták és hol élt, meg milyen szerszámokat használt. Csak meg kell tanulni.

A második órám enquete ethno volt. Bastien mellém ült, megkérdezte, hogy állok a kutatásommal meg a menekültekkel. Kénytelen voltam neki bevallani, hogy sehogy, mert a holnapi előadásom kicsit leszívta az energiáimat, de ahogy túl leszek rajta, nekiállok. Mesélt egy jövő heti tüntetésről, ami megint egy #refugeeswelcome dolog lesz, és az összes menekülteket segítő egyesület jelen lesz. Nagyon jó, majd akkor oda elmegyek és keresek valakit aki tud nekem segíteni.

Óra után rohantam haza, hogy folytassam az előadásra való készülést. Megígértem a többieknek, hogy megcsinálom a prezentációt prezi-ben, azzal szenvedtem egész délután. Este jött JB egyik barátja, aki itt is fog aludni, mert nagyon messze lakik (1,5 órára Lyontól). Ők elmentek bulizni vacsora után, de én nem mentem velük, mert muszáj kipihennem magam holnapra. 11-re kell az egyetemre mennem, hogy még át tudjuk nézni a többiekkel az előadást. Amúgy JB haverja nagyon aranyos, annyit beszél, hogy alig lehet lelőni, de tényleg jó fej. Ketten csinálták nekem a vacsorát, igazi úri dolgom volt ma. Holnap muszáj lesz főznöm valamit, mert tényleg egész héten JB főzött most…

De most megyek is aludni, mert holnap korán kelek, még el akarok menni futni reggel, remélem sikerül felkelnem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése