2015. október 26., hétfő

Le 24-25 Octobre 2015

Happy week-end. Sisters reunited.

Szombat: Reggel csak egy kávét ittunk gyorsan, és közben kitaláltuk Borival, hogy elmegyünk futni még reggeli előtt. Felöltöztünk, és irány a park. Gyönyörű idő volt, sütött a nap ezerrel, és hideg sem volt. Futottunk egy kört a tó körül, aztán még egy kisebbet ráadásnak, összesen kb. 5 km-t lenyomtunk. Nagyon jó volt, Borival nagyjából ugyanazzal a sebességgel futunk. Ő mondjuk gyorsabb kicsit, de ilyenkor bevár, és nem kell nekem sem nagyon megerőltetnem magam.  
Musée des Confluences
Hazafelé beugrottunk a szomszéd boulangerie-be, és vettünk magunknak egy-egy croissant-t, az volt a reggeli. Idő közben Dani telefonált, hogy nemsokára nálunk van. Olyan 3 körül ide is ért, együtt főztünk ebédet, Dani bemutatta megint főzőtudományát, megint tejfölös-citromos csirkecombot sütött. Én csináltam hozzá rizst, Bori meg salátát, igazi csapatmunka volt. Elég későire sikerült az ebéd, 5-kor fejeztük be.
Este, még kitaláltuk, hogy elsétálunk a Confluences-hez, oda, ahol a két folyó összefolyik. Dani mindenképp meg akarta nézni a Musée des Confluences-t is, ami tavaly december óta van nyitva, így ő még nem látta. Fel is mentünk az épület tetejére, ahonnan gyönyörű kilátás van az egész városra. Hazafelé sétáltunk, jó sokat, konkrétan bejártuk a fél várost, közben ránk is sötétedett. 
kilátás a Musée des Confluences tetejéről
Itthon pedig vacsora közben Jóbarátokat néztünk, és hozzá mojito-t ittunk.


Bori épp megmássza a
Croix-Rousse egyik léőcsőjét
Vasárnap: Dani reggel nagyon korán elment, mert várta a telekocsi, ami Bretagne-ba viszi, az anyukájához és a húgához. Én felkeltem vele, de Borit esélytelen volt felébreszteni, na meg nem is annyira akartam, végül is, nyaralni jött, és a nyaraláshoz hozzátartozik az alvás. 

Miután Dani elment, a konyhában próbáltam behozni a blogos lemaradásomat egy kávé mellett, de nem jutottam sokáig. Nemsokára aztán Bori is felkelt, és elindultunk várost nézni. Először elmentünk a Subway-be ebédelni, aztán elsétáltunk a Croix-Rousse nevű negyedbe, mert talán az az egyetlen része Lyonnak, amit még nem látott Bori – tavasszal elég sok helyre elmentünk, akkor is, ha borzalmas idő volt. A Croix-Rousse gyönyörű volt most is, mint mindig, a dimbes-dombos utcákkal, a gyönyörű kilátással… Találtunk egy kávézót, ahol napágyakra lehetett feküdni, ahonnan rá lehetett látni majdnem az egész városra. Gyönyörű volt, a kávé nagyon finom, a pincér meg roppant kedves. Borival folyamatosan nevettünk, annyi hülyeséget összehordtunk felváltva. 
kilátás



Jó nagyot sétáltunk, megmásztuk Lyon legnagyobb dombját, aztán hazamentünk, még volt időnk egy kávéra és néhány Jóbarátok-részre, mielőtt edzésre mentünk a parkba. Van egy futós csoport facebook-on, a Courir á Lyon (Lyonban futni), akik minden csütörtökön és vasárnap edzéseket szerveznek a parkban. Eddig még egyszer sem voltam, de most gondoltam, Borival elmegyek, megnézzük, milyen. 

Este fél 6-kor volt a találkozó a főbejárat előtt, elég sokan voltunk. Az edzés abból állt, hogy futottunk egy kört a tó körül (2,5 km), aztán volt egy kis erősítés külön lányoknak, külön fiúknak, és utána, még aki akart, az futhatott egy kiskört a tó körül (2,5 km) vagy egy nagy kört a park körül (3,8 km). Mi az erősítés után inkább hazamentünk, mert nem bírtunk többet mozogni. A futás még nem lett volna olyan megerőltető, de az erősítés olyan kemény volt, hogy Borival alig bírtunk utána hazasétálni… De annál jobban esett utána a vacsora, meg a szokásos Jóbarátok. JB nem jött ma kivételesen haza, majd csak holnap reggel, úgyhogy miénk volt az egész lakás továbbra is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése