2015. március 8., vasárnap

Le 7-8 Mars 2015

A fél 7-es lefekvés miatt jó sokáig aludtam. Mire felkeltem, Nicolas és Isabela már a várost járták, bennük valahogy több energia volt, úgy látszik – mondjuk, hamarabb is aludtak el a kanapén, mint én. Én leszaladtam a boulangerie-be egy croissant-ért, megreggeliztem, aztán nekiálltam a prezi-nek, amit megígértem Tomnak és Marielle-nek. Végül annyira sokáig szenvedtem vele, hogy mire befejeztem, már beesteledett és hazaértek Nicolasék is a városnézésből. Gyorsan átküldtem Tomnak a prezentációt, hogy leellenőrizze, ezen kívül néhány dolgot még vártam tőle, ami hiányzott még.
Este Nicolas azt mondta, átjönnek a többiek inni meg beszélgetni, de nem nagyon történt semmi úgy este 9-ig, ők is a szobájukban feküdtek, mert elfáradtak az egész napos gyaloglásban. 10 előtt 5 perccel Nicolas bejött a szobámba, hogy nyitva van-e még a Carrefour, mert bort kéne venni, jönnek a többiek. Hát, a Carrefour 10-kor zárt be, úgyhogy ezt bebuktuk. Fogta a telefonját, rendelt egy üveg vodkát valahonnan (van valami kiszállítós dolog, akik ilyenkor szállítanak ki alkoholt), mi addig Isabela-val kiültünk a konyhába beszélgetni. 

Nem sokkal később a többiek is megérkeztek, ugyanazok, akikkel tegnap voltunk, plusz egy cseh lány a barátjával. Az én szobámban ültünk le, mert az a legnagyobb a lakásban, de még ott is alig fértünk el. Iszogattunk, beszélgettünk. A csehekkel egyből elkezdtünk politizálni, mert ők ismerték pl. Orbán Viktor nevét – erős aggodalom ült ki az arcukra mikor kiejtették –, és kikérték róla a véleményemet. Eddig akárkivel beszéltem itt külföldön Magyarország politikájáról (főleg Közép-Kelet-európaiakkal), mindenki az Oroszországhoz való közeledésünkről kérdezgetett, ami szerintem elég aggasztó. Én elmondtam, hogy az oroszokkal semmi bajom, de nem vagyok boldog, hogy Magyarország Keletre nyitogat, arról nem is beszélve, hogy a lakosság nagy részének erről fogalma sincsen, mert szépen csöndben csinálják a kedves vezetőink. Megmondtam nekik, hogy én kijöttem ide tanulni, mert ne kötelezzenek semmilyen szerződéssel, hogy hány évet dolgozzak otthon, majd én eldöntöm. Ezen nagyon elképedtek, a röghözkötés tényleg minden európainál kiveri a biztosítékot. Miután teljesen lesokkoltam őket az otthoni történésekkel, inkább kimentem a konyhába cigizni, és hagytam, hadd emésszék a dolgot. A konyhában volt Nicolas a brazil lányokkal beszélgetett, és kávéztak. Aztán nem sokkal később elindultunk a Place des Terreaux-ra, egy diszkóba (ahol én már voltam néhányszor, minden alkalommal maximum 5 percig). Végül nem sikerült bejutnunk, mert a cseh srácnál nem volt személyi, és anélkül nem engedték be. Keringtünk nagyjából egy órát ott a környéken, másik hely után keresve, közben a többiek kebabot ettek, de a vége csak az lett, hogy hazamentünk. Így is hajnali 5-kor kerültünk ágyba végül.



Vasárnap végigaludtam a délelőttöt, aztán ebédre csak egy salátát dobtam össze megint, nem volt kedvem főzni. Nicolas délután 4-ig aludt, mert ő még kikísérte reggel 6-kor Isabela-t a reptérre, tehát ő eléggé ki volt ütve. Délután a prezentációt fejeztem be, Tom átküldte nagy nehezen a hiányzó részeket, és este 9-re az egészet véglegesíthettem. Utána csak szenvedtem, a vasárnap nem az én napom. Tanulni nem tudtam, tényleg, semmi értelmeset nem csináltam (a prezentáción kívül). De, elhatároztam, hogy holnaptól „new week, new life” és szépen elmegyek futni meg belevetem magam a könyveimbe. Most a portugáltanuláshoz is sokkal több motivációm van, mert a brazil lányok megígérték, hogy segítenek nekem, amikor csak szeretném. Már tegnap tanultam két új szót. Most azt hiszem, összekészítem a cuccomat holnapra, aztán lefekszem aludni, mégiscsak holnap reggel prezentálok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése