2014. október 9., csütörtök

Le 9 Octobre 2014

Reggel egyből futással akartam indítani, de közbeszóltak a többiek, ugyanis croissant-t hoztak a pékségből, én pedig nem bírtam erőt venni magamon és inkább megreggeliztem velük. Egészen 11-ig ücsörögtünk a konyhában, nagyon jól sikerült a közös reggeli, mert Aaron alig bírt elindulni az órájára, annyira beszéltünk. Aztán reggeli után azért összeszedtem magam én is, mert akkora izomláz van a lábamban a tegnapi futástól, hogy másképp nem múlik el, csak ha nyomom tovább. Ma oroszlánt láttam futás közben, esküszöm. Jó, ketrecben volt, de akkor is, számomra még mindig hihetetlen, hogy itt lakik kb. mellettünk. Olyan 3,5 km-t futhattam, és iszonyatosan égett a pofám, mert ennél jóval többet tudok, és akartam is, de egyszerűen a lábam nem engedett. Borzalmas izomlázam lett, és a rossz térdem is elkezdett fájni, úgyhogy jobbnak láttam hazasétálni.
Rendet raktam a szobámban kicsit, meg beraktam néhány adag mosást, aztán nekiindultunk a városnak Lu-val, mert kapott valami csomagot a szüleitől, és megkért, hogy menjek vele átvenni. Két papírt kapott, egyetlen címet találtunk rajta, ami nagyon messze volt tőlünk. Kimetróztunk Lyon szélére, hatalmas raktárépületek közé, cseppet sem barátságos környékre, még nappal sem sétálgattunk ott szívesen, mert minden második pasas utánunk szólt. Nagy nehezen megtaláltuk az épületet, ahol közölték velünk, hogy a csomag a lakásunktól 10 percre lévő postán van. Mi azért nem tudtuk ezt, mert a postás nem írt teljes címet a papírra, amit bedobott, ezért fogalmunk sem volt róla, hogy hova kellene mennünk pontosan. De még csak irányítószámot, utcát, semmit nem, csak a posta irodájának a nevét, azt meg honnan tudjuk, hogy micsoda. Mivel nekem rohannom kellett az egyetemre, onnan mentem tovább, Lu meg hazament és azt mondta, elmegy egyedül a csomagért.
Az egyetemen az egyik legjobb órámra (Unité de l’homme, diversité des cultures) hatalmas lelkesedéssel és annál sokkal nagyobb fáradtsággal ültem be. Egyszer csak odajött az egyik szaktársam, és megkérdezte, hogy keddenként nem vele vagyok-e a Méthodologie universitaire c. órán – ez az az óra, amiről harmadszorra hiányzok, mert nem bírom kideríteni, hogy hol van. Már kezdtem megörülni neki, hogy végre, valaki megmondja, hova kell mennem, amikor kiderült, hogy neki sincs fogalma róla. Azért jött oda hozzám, mert egyedül rám emlékezett az első óráról, és reménykedett benne, hogy én tudom, melyik teremben tartják. Ő volt a titkárságon, ahol szintén nem tudták, én meg írtam a tanárnak egy emailt, amire nem válaszolt, úgyhogy semmivel sem vagyunk előrébb. Megbeszéltük, hogy amint valamelyikünk kideríti, szól a másiknak. Aztán ő visszament a helyére, az óra meg nemsokára elkezdődött. Érdekes volt meg minden, de – szerintem az idő miatt – olyan iszonyatos fáradtság jött rám, hogy a végén alig bírtam nyitva tartani a szemem. Szerencsére 10 perccel hamarabb befejezte a mondókáját a prof, úgyhogy rohanhattunk a villamosra. Az eső zuhogott, úgyhogy mire hazaértem, bőrig áztam. Ráadásul szandálban voltam, úgyhogy a város összes mocskát felszedtem a pocsolyákból hazafelé.
Itthon megettem vacsorára a szokásos reszelt répámat, aztán beszélgettem kicsit a többiekkel, de egy idő után mindenki private space-t akart, úgyhogy Aaron elvonult tanulni, Lu meg Tilman a konyhában interneteztek, én meg bevonultam a szobámba. A fiúk egy idő után elmentek kocsmázni meg csajozni, most ketten vagyunk Lu-val, ő skypeol valakivel, én meg készítem össze a holnapi dolgaimat, meg szervezem a sok tennivalót.

Breaking news: Ma volt nálunk egy szerelő (én pont nem voltam itthon) aki megcsinálta a netet, úgyhogy végre a saját dobozunk adja az internetet, jobb, mint az a kis vacak, ami ezelőtt volt, és mi mind nagyon boldogok vagyunk, hogy egy hónap alatt sikerült végre elintézni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése