2014. október 13., hétfő

Le 11-12 Octobre 2014

Hatodik hétvégém itt, elég mozgalmas volt. Most inkább képes beszámolót tartok, kevesebb szöveggel, mert nagyon fáradt vagyok.
Szombaton délben keltünk és a reggeli után nekivágtunk a városnak Bencével. Végre nekem is volt alkalmam rendesen várost nézni, nem csak rohangáltam össze-vissza. Egészen este hatig bóklásztunk, minden nevezetességet megnéztünk, például a Fourviere-t, ahová rettentően sok lépcsőn kellett felmászni, a Bellecour-t is, meg a Vieux Lyon-t (ez az óváros), felfedeztük a Musée gallo-romain-t, ami igazából egy római kori rom (színház) volt, de hatalmas. Nagyon-nagyon sokat gyalogoltunk, összesen biztos volt vagy 15 km, mert meg sem álltunk hosszabb időre, csak nézelődni néha. Gyönyörű időnk volt, a tegnapi esőnek nyoma sem maradt, sütött a nap, nagyon meleg volt egész nap. Este felkerestük a legközelebbi Lidl-t, vettünk estére mindenféle kaját, aztán hazamentünk és főztünk egy spagettit. Lu és Aaron már Soja koncerten voltak. Vacsi után kibontottunk pár sört (még mindig kitart a német készlet), aztán olyan 11 körül a Aaronék telefonáltak, hogy mennek a városba bulizni és tartsunk velük. Az egészből annyi lett röviden összefoglalva, hogy: gyalogoltunk újabb 5 km-t nagyjából, mert a többiek nem bírták rendesen elmagyarázni, merre vannak, elmentünk velük egy kebaboshoz, aztán ők bementek egy diszkóba, mi meg hazajöttünk. Húsz perccel utánunk aztán ők is megérkeztek, mert nem volt jó a buli…

Musée gallo-romain
Fourviere
lefelé a sok-sok lépcsőn
zsiráf a szomszédban
Vasárnap megint délben keltem, reggeli közben skypeoltam anyáékkal, akik ebédeltek éppen, meg Luciferrel is, aki épp azon volt, hogy apát össze-vissza karmolja, pedig ő csak azt akarta, hogy lássam szegény cicát. Lizit is láttam, ő meg anya fülét-arcát-száját nyalta össze, miközben próbálta a laptop elé toszigálni szegényt. Elég körülményes így beszélgetni az állatokkal, mert nem mindig veszik észre, hogy beszélek hozzájuk a „dobozból”. Délután felkerekedtünk és elsétáltunk a parkba, megnéztük az ingyenes állatkertet, és teljesen eláztunk. Megint elkezdett esni az eső, és azóta is zuhog. Azért láttunk zsiráfokat, zebrákat, medvét, oroszlánt, majmokat, és még csomó állatot, amiket most nem fogok felsorolni, egész jó ez az állatkert, és csak egy köpésre van innen. Este összedobtunk megint egy tésztát, vacsi után nem sokkal beesett Tilman is, megnéztünk közösen egy filmet. Aztán csekkoltuk a választási eredményeket, és örültem, hogy apa megint polgármester – mondjuk nem nagyon volt más választás :D. Most meg lassan fél 3 lesz, és holnap korán kellene kelnünk, úgyhogy azt hiszem itt a vége. 
Only Lyon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése