2016. szeptember 8., csütörtök

Le 8 Septembre 2016

Ma reggel nagyon korán kellett kelnem, mert elvileg fél 9-re a titkárságon kellett lennem. Nem vittem túlzásba a rohanást, úgyhogy végül fél 9 volt már, mire elindultam. Nem baj, a titkárnő megvár (reméltem). Ilyen „korán” még senki nem volt rajtam kívül a campus-on, az egyetemisták alszanak. Besétáltam a titkárságra, elkértem a titkárnőtől a papírt – most volt neki, nem úgy, mint tegnap. Leültem kitölteni, de alig értettem belőle valamit, úgyhogy sok-sok fejtörés után visszavittem neki, hogy segítsen. Kiderült, hogy bár az egyetem szereti hangoztatni, hogy harmadévben választhatunk, igazából nem órák közül választunk – mivel mindegyik kötelező –, hanem csak időpontot. Mikor a titkárnő felvilágosított, hirtelen nem tudtam, hogy arcon röhöghetem-e, hiszen egészen eddig arra vártam, hogy megtudjam az óráim időpontját, hogy a többi dolgomat ahhoz igazíthassam. És még mindig nem lehetek biztos a pontos órarendemben, ugyanis csak egy sorrendet állíthattunk fel, és majd ha lesz hely abban a csoportban, amit elsőnek jelöltél, akkor mázlid van. Ezek után kíváncsi vagyok, hétfőre meglesz-e egyáltalán az órarendem…

 Eközben Dani is elment az INSA-ra a koleszszobájának a kulcsáért, majdnem egyszerre végeztünk. Hazajöttünk, és a délután további részében mindketten pakoltunk: én mindent vissza a szobámba (nyárra egy szekrénybe zártam az összes cuccomat, hogy ha JB kiadja a lakást, ne legyen útban), Dani pedig szorgalmasan hordta tömegközlekedéssel a bőröndjeit, dobozait az INSA-ra.

Miután végeztem a pakolással, nekiláttam a lakás kipucolásának. Végül JB kiadta nyárra a szobáját, úgyhogy a fürdőszobát és a konyhát nagyon ki akartam súrolni, ráfért. Ma csak a fürdőszobáig jutottam, a konyha még várat magára kicsit. Szerencsére Dani sokat segített, így könnyebben boldogultam.


Vacsorára először nem tudtuk mit vegyünk, a Carrefour-ban egy órát ácsorogtunk a különböző polcok előtt. A vége az lett az egésznek, hogy éttermi szintű vacsorát dobtunk össze, marhahúst paradicsomos tésztával, kétféle salátával és gyöngyhagymával. Oh la la! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése