2016. szeptember 12., hétfő

Le 12 Septembre 2016

Ma délelőtt nem csináltam túl sok mindent, pakolásztam a szobámban, meg terveztem a napomat fejben, mert elég sok dolgom volt igazából. JB órán volt 10-ig, aztán hazasétált – neki könnyű, gyalog 20 percre van az egyeteme. Amúgy most már mestert csinál (jogon), elsőéves. Olyan dél körül egyszer csak megjelent a szobámban, és megkérdezte, hogy jó-e gombás- paradicsomos-rizs ebédre? Mondtam, hogy persze, és rohantam segíteni. Úgyhogy végül együtt főztünk (nagyon finom) ebédet, utána ő ment is vissza órára.

Nekem a délutáni programom az SFR-nél kezdődött, ahova azért mentem be, mert előfizetést szeretnék váltani és egy új telefon sem jönne rosszul, mert a régi már nagyon lassú és fél nap alatt lemerül. Alig hittem el a párbeszédet köztem és az alkalmazott között.
Én: Jó napot, azért jöttem, hogy előfizetést és telefont váltsak.
Hapsi: Rendben, megnézzük, mit tehetünk. (…) Sajnálom, ez csak hat nap múlva lehetséges.
Én: ???? (a két év alatt kb. hatvanszor hívtak, hogy nem akarok-e telefont váltani, akkor most miért nem lehet?)
Hapsi: Csak hat nap múlva jár le a szerződése, majd utána megnézzük, mit tudunk tenni.
Én: Rendben, és addig egy katalógust kaphatok, hogy milyen telefonok közül választhatok?
Hapsi: Hát, sajnálom, azt nem lehet.
Végül nagy mérgesen kijöttem, de továbbra sem értem, hogy egy telefonszolgáltatónál miért nem kaphatok egy katalógust a készülékekkel, miért csak személyesen lehet választani? Tiszta őrület, komolyan.

Miután hazamentem, előkészítettem a vacsorát, amit majd csak a sütőbe kell tenni este, JB hadd örüljön, ma nem neki kell főzni. Töltött padlizsánt csináltam, az ebédről maradt rizses cuccal, a tetejére meg majd feta sajtot teszünk, úgy nagyon finom. Később találkoztam Danival, kb. annyi időre, amíg a postán sorban álltam vele (nagyjából 40 perc volt), mert lakcímet kellett változtatnia a banknál (a postabanknál van, nem tudom, otthon létezik-e ilyen, itt igen). Ezek után rohantam órára.

A metró természetesen pont akkor állt le, amikor odaértem, és összesen kb. 30 percig nem is működött, ezért jól el is késtem az első portugál órámról. Felrohantam a terembe, és hirtelen iszonyatosan összezavarodtam, mert csak ketten voltak bent: egy diák meg a tanár. Miután kiderült, hogy jó helyen járok, a tanár elmagyarázta, hogy azért csak ennyien vagyunk, mert káosz van az órarendekkel, reméli, jövő héten már leszünk 5-en, 6-an. Mikor elmondtam neki, hogy két éve tanulok portugált, teljesen sokkot kapott, hogy akkor miért az ő A2-es (kezdő) csoportjába kerültem? Hát mondom, honnan tudjam, én is csodálkoztam, ide osztottak. Végül megegyeztünk abban, hogy jövő héten megnézi, hogy állok a többiekhez képest, és ha sokkal jobban, akkor átmehetek másik csoportba. Ma nem tartott órát, nem akarta elkezdeni a munkát két emberrel, annak nem sok teteje lett volna. Kifelé menet lecsekkoltam a B1-es csoportok időpontját, és hétfőn ebben az időpontban pont a kedvenc tanárom tartja, Giusti. Ez a pasi is szimpi volt, úgyhogy igazából nekem már mindegy, hogy maradok vagy megyek, mindkettővel jól járok.


Otthon JB-vel gyorsan megsütöttük a padlizsánt, aztán rögtön vacsora után közölte, hogy ő találkozik a barátaival, ha van kedvem, menjek. Hát persze, hogy volt. A kedvenc kocsmájukba mentünk, a Paddy’s-be, ami igazából egy ír kocsma, de még annál is több, nagyon-nagyon sokféle sör van, viszonylag olcsón, és nagyon erősek – JB előre figyelmeztetett, hogy lassan igyak, és ne sokat. Követtem a tanácsait és csak kettőt ittam, de majdnem olyan hatása volt, mintha megittam volna egy üveg bort egyedül. Lényeg a lényeg, mindenki iszonyatosan jól érezte magát. JB egyik haverja már annyira, hogy mindenkit meg akart hívni egy shooter-re (2 cl vodka + szörp), de sajnos a következő kocsma, ahová mentünk volna, zárva volt. Végül egy másik helyen meghívtak egy sörre, aztán nagyjából mindenki elindult hazafelé, mert másnap mégiscsak egyetem. JB-nek mázlija volt, neki csak délután 4-től van órája holnap.  Én megpróbáltam a lehető leggyorsabban elaludni, mert nekem 8-kor kellett kelnem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése