2015. április 9., csütörtök

Le 9 Avril 2015

A tegnapi naphoz még hozzátartozik, hogy átugrottak a többiek olyan 10-11 körül. Majdnem az összes brazil jött, Aaron kivételével, ő másokkal bulizott ma. De itt volt Renato, Joao, meg a két brazil lány, Mariana és Raquel. Nem volt egy nagy party, beszélgettünk, boroztunk kicsit, de elég hamar kidőlt mindenki. Miután Renato hazament, Joao-val mi maradtunk ketten ébren, és még hajnali kettőkor is kint boroztunk és beszélgettünk a konyhában.

Emiatt, a késői lefekvés miatt ma reggel megint úgy néztem ki, mint valami élőhalott. A brazil lányokkal együtt indultunk el, ők haza, én az egyetemre, Joao még aludt kicsit Nicolas fotelében – ami lassan már tényleg az ő ágya lesz, mert hetente minimum kétszer ott alszik.  

A mai órám borzalmas volt. Először is, csak öten voltunk, a többiek – mint később kiderült – egy tüntetésre mentek óra helyett, aminek a tanárunk még örült is valamennyire (azért, mert fontosnak tartja a tüntetést, nem azért, mert szereti, ha nem járunk be). Másodszor, nagyon interaktív órát készített elő nekünk, és elvárta volna, hogy hozzászóljunk, amit a többiek meg is tettek, de én képtelen voltam. Egyszerűen nem jár ilyenkor az agyam, főleg a tegnapi spontán buli után. Ezt leszámítva nagyon érdekes óra volt, egy kisfilmet néztünk, ami egy diszkó bejárata előtt várakozókat kamerázta, meg a biztonsági őröket, akik eldöntik, ki mehet be, ki nem. Emiatt egészen hamar eltelt az egy óra negyvenöt perc, és már mehettünk is haza.

A tüntetés valami nagy dolog lehetett, mert a busz nem közlekedett egyáltalán, amivel haza szoktam jönni, úgyhogy a metrótól sétálnom kellett. Nem volt túl hosszú, és olyan gyönyörű idő volt ma, hogy igazából örültem neki, hogy így történt. Futni úgysem mehetek, megígértem Nicolasnak. Még mindig fáj a térdem egy kicsit. Itthon bevágtam magam a szobámba, és ebéd után nekiláttam a tanulásnak. Délután még aludtam is egy kicsit, így este újult erővel folytathattam. Szerencsére az előadáshoz elég hamar összedobtam a részemet, nem volt egyáltalán bonyolult. Még van dolgom, de megpróbálok azért időben lefeküdni, mert holnap reggel fél 10-re kell az egyetemre mennem, pont az előadás miatt, még van néhány hiányzó rész, amit össze kell dobni.


Ma már eléggé aggasztott, hogy nem tudok semmit a vizsgáim időpontjáról, úgyhogy küldtem egy újabb emailt a tanáromnak, hogy ha nem tudják nekem átrakni, akkor legyenek szívesek szólni, mert új repülőjegyet kell foglalnom, és az nem két fillér. Erre végre, végre, válaszoltak, és a titkárnőtől is kaptam egy emailt, hogy a vizsgáim április 20-24 között lesznek megtartva, holnap megkapom a pontos beosztást. Éljen! Hétvégén megírom az összes beadandómat, jövő héten pedig kezdetét veszi a maratoni tanulás, de elvileg elég idő áll rendelkezésemre, még így is. És bő két hét múlva már otthon is leszek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése