2015. szeptember 24., csütörtök

Le 23 Septembre 2015

I already want to take a nap tomorrow.

Ez egy gyors bejegyzés lesz, mert már hajnali fél 1 van, és holnap (azaz ma) elvileg 6-kor kéne kelnem. Tehát, ma reggel szépen csöndben összekészülődtem, mert JB-nek csak 2-re kellett órára mennie, szóval még bőven az igazak álmát aludta, amikor én eljöttem itthonról. Már egy ideje érzem a fáradtságot, és hogy kevesebbet alszom, mint kellene, ennek ellenére nem sikerül sosem időben lefeküdnöm. Emiatt a buszon majdnem elaludtam, és azon gondolkoztam, hogy fogom kibírni a paléoanthropologiet.

Az amphi előtt megpillantottam Tomot, aki egy másik csoporttársunkkal beszélgetett éppen, akit csak látásból ismertem eddig. Odamentem hozzájuk, mert Tommal év eleje óta nem sikerült még beszélnem. A lány nem sokkal az után, hogy bemutatkoztam neki bement a terembe, Tom pedig csak megkérdezte, mi újság, aztán ő is faképnél hagyott. Kedves, mondhatom… Nem nagyon tudtam hová tenni a dolgot, de sok időm nem is volt rajta gondolkozni, mert a másik oldalamon feltűnt Mélaine, Alicia és Léna, úgyhogy csatlakoztam hozzájuk. Lassan mi is bementünk aztán az amphi-ba, ahol a paleonéni (csúnyább szó jutott eszembe, de ezentúl inkább így fogom hívni) tisztára leszidott minket, hogy ő már elkezdte az órát, és különben is, 10-kor kezdődik, és mit képzelünk magunkról, hogy elkésünk, és ő ezt nem bírja, és hogy majd „az egyetem használata” című kurzusra fog minket járatni. Hozzátenném, 10:05 volt, megnéztem az órám. Már csak a legeslegelső sorban volt hely, úgyhogy kénytelen voltam egész órán odafigyelni, nem akartam még egy szidást begyűjteni. Most már elmondhatom, hogy szívből gyűlölöm ezt az órát. Végig csontvázakat, koponyákat, ősembereket, majmokat és hasonló csodálatos dolgokat nézegettünk. Azt kell megtanulnunk, hogy az embernek pontosan milyen ősei vannak, melyik milyen fajhoz tartozik, milyen családhoz, stb., stb. Borzalmas. Örülök, hogy van, akit érdekel az emberiség eredete, de nekem tökéletesen elég annyi, hogy most itt vagyunk. Az a lényeg, nem? Ráadásul, mivel ezek annyira régi leletek, nem sok pontosság van körülöttük, némelyik fajnál még mindig vitatott, hogy mennyire állt közel a Homo sapiens-hez… Nem baj, valahogy majd túlélem, ha már nekik nem sikerült. Mekkora poén.

A következő órára Maelle-lel mentem (új név!), őt Léna-n keresztül ismerem, tavaly nagyon jóban voltak, idén kevesebbet látom őket együtt. Eddig nem volt annyira szimpatikus ez a lány, de most kedves volt. 
Forrás: MigSzol Csoport
Enquete ethno-n a csoport maradék része felvázolta a tavalyi kutatását és az idei kutatási tervét, többek között a mi kis csoportunk is. Én előhozakodtam a menekültes ötletemmel, és meglepő módon a tanárnő nem kötött bele, azt mondta, csináljam, csak szűkítsem le kicsit a témát. Bastien pedig felajánlotta, hogy segít nekem kapcsolatba kerülni szervezetekkel, mert ő elég aktív ilyen téren. Az a terv egyelőre, hogy elmegyek önkéntesnek egy menekültekkel foglalkozó szervezethez, megfigyelem a működésüket, hogyan szerveződtek, mit csinálnak, stb., interjúkat készítek velük. Mindenképpen olyan témát akartam a kutatásomnak, amivel segítek is valakinek, úgyhogy ez tökéletes. Majd erről írok kicsit részletesebben is. Óra után hazamentem, és gyorsan megebédeltem, mert majd’ éhen haltam.


www.weheartit.com
Még mielőtt JB hazaért, elmentem futni a parkba, de teljesen bedurrant a lábam 2 km után, valószínűleg megerőltettem a múlt héten. Fél óra alatt azért a nagy fájdalmak közepette lefutottam a 3,8 km-t, aztán hazasántikáltam. JB-vel elmentünk vásárolni, aztán főztem egy cukkini-levest az ő kérésére, pizzát is sütöttünk, úgyhogy nagyon jót ettünk. Végül nem jöttek a barátai, majd később mennek bulizni együtt. Én nem tudtam velük menni, mert holnap 6-kor kelek. Vacsora után nem sokkal ő le is lépett, én azóta skypeoltam, most pedig gyorsan lefekszem, mert már most látom, hogy holnap nagyon nehéz lesz felkelni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése