2017. január 19., csütörtök

Pihenőhét: 16-19 Janvier 2017

Hétfő reggel egész korán felkeltem. JB szülinapja volt, úgyhogy gondoltam, meglepem valamivel. Sütöttem megint palacsintát, még maradt áfonya tegnapról. Itt volt egy barátja, Renaud, vele bulizott tegnap. Olyan dél körül nagy nehezen kikecmeregtek a szobából, én kiültem a konyhába meginni egy második kávét, és szórakozni. Másnapos embereken mindig jót lehet nevetni. JB nagyon örült a palacsintának, én voltam a második ember, aki felköszöntötte – persze Renaud volt az első. A beszélgetések nagyjából minden második mondata valami olyasmi volt, hogy „Te, Renaud, te emlékszel…?”. Felelevenítették a tegnapi buli (foszlányait), amin ezek szerint elég jól sikerült megünnepelni JB szülinapját – előre. Amíg ők összeszedték magukat, én elmentem kicsit futni a parkba. Mostanában nagyon szép idő van, süt a nap majdnem minden nap. Ebédelni külön ebédeltünk végül, én nagyon éhes lettem futás után, ők meg akkor mentek el sétálni. Délután én még mindig pihengettem, ergó semmit nem csináltam. Este ugyanígy. Mostanában ilyenek a napjaim.


Kedden kicsit mozgalmasabb a napirendem, mert délután megyek a kislányokért iskolába. De ezen kívül ma sem nagyon csináltam semmit. Futni sem voltam, mert a hétvégén meg tegnap annyit futottam, hogy most kell a pihenőnap.


Szerda reggel már nagyon el akartam menni futni, úgyhogy fittyet hányva a kicsit sajgó lábaimra, elmentem. Hát, nem volt jó ötlet. Futottam végül 5 km-t, jól is esett kiszellőztetni kicsit a fejem, felfrissültem, de a lábaimat megerőltettem, fájt a térdem, mindenem. Holnap megint pihenőnap. Ráadásul nagyon hideg volt, úgyhogy szerintem meg is fáztam kicsit.
Este átmentem Julie-hez, mert holnap lesz egy megbeszélésünk a Conseil de quartier-el (Kerületi tanács, akikről előző félévben csináltunk egy kutatást), és ki kell találnunk, mit mondunk majd ott, hogyan folytatjuk. 8-9 körül mentem át, aztán végül egészen éjfélig maradtunk Anne-Elizabeth-tel, a kutatásról kb. 5 percet beszéltünk összesen, helyette inkább néhány üveg sör mellett kibeszéltük az elmúlt félévet. Szerencsére, nem én vagyok legrosszabb helyzetben a kutatással, ahol ketten írtuk a végleges beadandót a tízből, Julieék sokkal durvább sztorikat meséltek. Ott volt még Anne-Elizabeth pasija is, és az este végére Julie csávója is megérkezett, úgyhogy egy triplarandin találtam magam, pár nélkül. Amúgy nagyon jó volt, bírom őket, meg ők is engem, teljesen jól el tudunk így beszélgetni akármiről. Ez volt a szerda estém. Mikor hazaértem JB nem volt otthon, ő valamikor 3-4 körül esett haza – egész héten a szülinapját ünnepli.


Csütörtökön egész nap „pihentem”, most már ezt a szót használom a semmittevésre, amit folytatok. Anya mindig azt mondja, nem baj, „pihengessél csak, annyira széthajtottad magad első félévben”. Úgyhogy pihengetek, ide meg nem tudok mit írni. Este elmentem a Kerületi tanács megbeszélésére, Julieékkel. Volt néhány új tag, ami konkrétan 3 nyugdíjas nénit és bácsit takart. Nekik elmagyarázták, hogyan működik az egész, meséltek az eddigi projektekről – amiket mi már nagyjából kívülről tudunk, annyit beszéltek már róluk múlt félévben is. Megint előjött, hogy „a kerület elturistásodik és ez milyen szörnyű”, Julie próbálta őket rávezetni, hogy nem ezen kéne lovagolniuk folyamatosan – kevés sikerrel. Végül az alelnök megkérdezte, segítenénk-e nekik egy ilyen szociológiai kutatás-szerű dolgot csinálni, hogy felmérhessék az emberek problémáit, és kicsit nagyobb képük legyen arról, mit kéne csinálniuk pontosan. Mi természetesen beleegyeztünk.

A gyűlés után hazasétáltam, általában gyalog hamarabb otthon vagyok, mint busszal, kb. 20 perc. JB megint bulizik, már meg sem lepődtem, hogy nincs otthon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése