2015. december 2., szerda

Le 2nd Décembre 2015

I'm still waiting for Peter Pan to bring me to Never Land.

Mostanában nagyon szépen fel tudok kelni reggel, ma még arra is volt időm, hogy a tegnapi blogbejegyzésem megigazítsam a reggeli kávé mellett. JB akkor kelt fel, amikor én már nagyjából útra kész voltam, úgyhogy csak gyorsan adott egy puszit, és én már mentem is a buszhoz.

9:55-kor szálltam le a campus-on a villamosról, úgyhogy nem késtem Paléoanthropologie-ról. Az amphi előtt már messziről észrevettem Mélaine-t, és nagyon megörültem neki, mert ezer éve nem találkoztunk – nem nagyon láttam órán mostanában. Ő is mosolyogva indult felém, ahogy meglátott, sajnálkozott egy kicsit, hogy milyen régen találkoztunk, aztán elmesélte, hogy mi van vele. Rájött, hogy az antropológia nem neki való, valószínűleg átmegy politológiára, az jobban érdekli. Még nem tudja, hogy be kell-e fejeznie ezt az évet, vagy átmehet félévkor is sciences-po-ra, egyelőre a titkárság válaszára vár. Hát, ezért nem járt be órára, meg azért is, mert elég szar óráink vannak ebben a félévben. Mondtam neki, hogy ezt teljesen megértem, higgye el, nekem sem okoz örömet például a paléoanthropologie. Őszintén szólva, ebben a félévben több rossz óránk és tanárunk van, mint jó és így elég nehéz motiváltnak maradni. De én tudom, hogy mit szeretnék később csinálni, és ahhoz muszáj ezeket is megtanulnom. Mondjuk, kétlem, hogy valaha szükségem lesz az ősemberekkel kapcsolatos információkra, de az egyetem sem fenékig tejfel, kénytelen vagyok ezt is megtanulni. Így mentünk be órára, nem túl lelkesen, de Mélaine-nél volt gumicukor és azt csipegetve könnyebb volt odafigyelni az őskori szobrokra. Legalább már nem csontvázakat, hanem szobrokat, meg nyílmaradványokat mutogat a néni, ettől nem forog a gyomrom.
Óra után Mélaine hazament (a következő órájára nem ment be), úgyhogy elköszöntünk. Én mentem enquete ethno-ra.

Délben (amikor hivatalosan kezdődnie kellett volna az órának) még alig voltunk a teremben, a tanárnő kicsit ki is akadt, mert valami olyan feladatot talált ki, amihez minél többen kellettünk volna. Felvilágosítottuk, hogy paléoanthropologie volt előtte, valószínűleg sokan nem járnak be, ők késnek. Végül szépen lassan megérkeztek a többiek is, bár így sem volt itt mindenki órán. 
www.weheartit.com
Ma csoportmunkában kellett dolgozni, a tanárnő előre összeírta, hogy ki melyik csoportba kerül, és nekünk az volt a feladat, hogy meg kellett találnunk a közös pontot a kutatásainkban, hogy miért pont mi kerültünk össze. Először Veronikával (szerepjátékok), Polynenal (alternatív gyógymódok) és Sebastiennel (zenészek) kerültem össze, és elég nehezen ment a közös pont megtalálása. Nagy nehezen felsoroltunk néhányat, először a transnationalité-t, mert Sebastienen kívül mind a hárman két országot hasonlítunk össze, Polyne Spanyolországban kutat részben, Veronika Bulgáriában, én pedig igyekszem Magyarországon is. Aztán még néhány dolgot sikerült találni, hogy mindannyian személyesen is érintettek vagyunk a dologban, jobb híján barátokon keresztül kapcsolódunk a témához. Végül kiderült, hogy a tanárnő igazából arra gondolt, hogy mindegyikőnk kutatásában szerepe van a „testnek”. Ebben az esetben én kicsit kilógok a sorból szerintem, de ha nagyon bele akarjuk magyarázni, akkor még igaz is lehet. A második csoport ahova kerültem az Francois-ból (buddhizmus), Maelle-ből (szerepjátékok) és Cassandre-ből (polyamour) állt. Itt is kitaláltuk nagyjából a közös pontokat, de közben vége lett az órának, és indultunk haza.

Hazafelé még beszaladtam néhány cikket kinyomtatni holnapra, így végül viszonylag későn, olyan fél 4 fele értem csak a lakásba. JB már ebédelt, én is vettem magamnak egy kis salátát, aztán miután megettem, rögtön nekiálltam a tanulásnak.


Este JB elment valami találkozóra, de előtte gyorsan főzött egy levest. Nem nagyon merem megkóstolni, mert állítólag káposzta, krumpli, és hagyma van benne, összeturmixolva. Majd kiderül vacsoránál, hogy milyen, azzal még meg kell várnom JB-t, amíg hazaér, de még úgysem vagyok éhes. Gyorsan sütök egy sütit, mert megígértem neki. Tegnap Anya átküldte a gyömbéres-csokis keksz receptjét, és mivel minden van itthon hozzá, gondoltam gyorsan összedobom. 
www.weheartit.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése