2014. december 17., szerda

Le 12 Décembre 2014

8-kor keltünk Luu-val, én annyira nem siettem el a készülődést meg az indulást, mert ez az utolsó óránk, csak beadandókat kell leadni, nem nagyon csinálunk semmi fontosat. Óra előtt még elmentem kinyomtatni a beadandóimat, elég jó volt így készen látni őket.
Akármennyire nem akartam sietni, hajszálpontosan beértem órára, leültem Tom mellé, aztán csatlakozott hozzánk Bastien, Tom egyik haverja, meg egy lány, akivel tök jóban vagyok, de mai napig nem tudom a nevét, és elég ciki lenne most megkérdezni. Két szöveg maradt hátra, amikhez nem maradt több diák, előadást csinálni, úgyhogy ezeket együtt dolgoztuk fel, csoportmunkában. Mi így voltunk négyen, meg egy srác csatlakozott még, aki mindig csöndben van, sosem láttam még senkivel sem beszélni, és szünetekben mindig eltűnik, csak órák alatt látni. Elég unalmas volt az óra, mert mindenki túl fáradt volt ahhoz, hogy dolgozzon, a legtöbben tegnap éjszaka fejezték be a beadandóikat – milyen szerencse, hogy én múlt hétvégén rávettem magam. Az volt az egyetlen szerencsénk, hogy Tommal voltunk, mert ő a fáradtsága ellenére is kihozott magából valami minimumot, amivel meg tudtuk oldani a feladatokat.
Utolsó pizza a menzán
A következő óra Enquete ethnologique volt, ahol be kellett számolni a kutatásunkról, írásos formában le kellett adnunk az utolsó beadandóinkat, és a nagy közös házi feladatunkat, amit végül mi úgy oldottunk meg, hogy mindenki írt bele 2,5-3 oldalt, Zoé pedig összemixelte. Így nem kellett külön találkoznunk, engem meg igazából nem zavart az sem, ha átírták a részemet, csak legyen kész. Ez az óra tényleg csak arról szólt, hogy leadjuk a dolgainkat, és mivel mi mindennel készen voltunk, elég hamar elszabadultunk. Így maradt több mint egy órám az infó vizsgám előtt, beültem Mélain-nel a teljesen kihalt menzára, megebédeltünk, beszélgettünk egy csomót. Nagyon jó fej lány, mesélt nekem a törökországi kalandjairól (tavaly kb. 5 hónapot volt Törökországban), meg mindenféle utazásos dologról még. Amikor indulni kellett, elkísért a vizsgámra, mert neki még volt 2 órája az övéig, ugyanazt írta ő is később.
Az infó vizsgám az eddigi legrosszabb volt az összes vizsgám közül, esküszöm. Az első részben ugyanis hatvan, igen 60 (!) kérdést kellett megválaszolnunk 45 perc alatt. Oké, meg voltak adva választási lehetőségek, de én abszolút nem ismerem az informatikai szakszavakat franciául (még magyarul is nehezen megy), szóval rendesen szenvedtem. Egy idő után már el sem olvastam a válaszokat, egyrészt mert feleslegesnek tartottam, ha a kérdést sem értettem, másrészt, mert időm sem nagyon volt rá. Azt hiszem úgy 10 kérdésre biztosan jól válaszoltam, a többiről fogalmam sincsen. De még azt sem tudom megmondani, hogy mit kérdeztek. A második rész már könnyebb volt, ott két feladatot kellett megoldanunk, azokat szerintem hibátlanul megcsináltam – még másoltak is rólam a szomszédjaim. Az összeredményre majd kíváncsi leszek, de a vizsga után inkább csak örültem, hogy vége.
Hazaérve az Aaron hagyta káoszt kezdtem el felszámolni a konyhában, bár eredetileg aludni akartam, mert nagyon fáradt voltam. De a konyha annyira undorítóan koszos meg rendetlen volt, muszáj volt valamit kezdeni vele. Nem sokkal később Luu is hazaért, és megkért, hogy menjek el vele a plázába ajándékokat venni, utána pedig Nathalie-hoz, az egyik barátnőjéhez, mert búcsú-bulit csinálnak. Miután kitakarítottam a konyhát, ő pedig megfürdött, el is indultunk.
A plázában jó sok időt eltöltöttünk, mert Luu nem bírta eldönteni, mit vegyen az öccsének karácsonyra, meg hogy magának megvegye-e azt az órát vagy ne, stb. Aztán nagy nehezen elindultunk Nathalie-hoz, jó sok borral felszerelkezve. A lányokkal forralt boroztunk, aztán elmentünk Nathalie kedvenc kocsmájába, ami nekünk nem nagyon jött be Luu-val, úgyhogy nem sokkal később mi haza is mentünk (jó, ez mondjuk olyan hajnali 1 körül volt). Azért jó kis este volt, főleg az eleje, amikor még mindannyian ott voltunk - Dominika is és Liz is hamarabb hazamentek, mert reggel korán keltek.  Rengeteget beszélgettünk, nevettünk, és borzasztó volt elköszönni. Ők csak fél évre jöttek, úgyhogy velük már nem fogunk találkozni, ha visszajövünk januárban.


Itthon Luu-nak még össze kellett pakolnia, mert holnap nagyon korán, 10-kor indult a repülője, nekünk 6-kor kellett kelnünk… Aztán nagy nehezen hajnali 3-kor lefeküdtünk aludni, iszonyatosan fáradtak voltunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése