2016. november 24., csütörtök

Közeledik a félév vége: 21-24 Novembre 2016

Lundi (21/11): Mivel tegnap Dani volt olyan rendes és itt aludt, hogy ne legyek egyedül, sajnos ma reggel 6:30-kor kellett kelnünk. Én azt terveztem, hogy elmegyek futni, mikor ő az INSA-ra indul, de egyrészt még sötét volt (igen, itt még reggel fél 8-kor is sötét van), másrészt még mindig nagyon fújt a szél. Úgyhogy, futás helyett a szobámban maradtam és nekiálltam tanulni. Nemsokára megjött JB is, hozott megint egy csomó kaját. Én komolyan visszafogom magam most a vásárlással, egyrészt azért, mert eléggé le vagyok égve (jön a karácsony, ugye), másrészt azért, mert JB annyi kaját hord ide, hogy soha nem fogjuk tudni mindet megenni.
Délután tanulgattunk, én próbáltam valami lelkesedést magamba önteni, mert így, hogy a hétfői futásom elmaradt, nagyjából semmihez nem volt kedvem. Nem mertem kimenni, mert JB is azt mondta, hogy a szélvihar még mindig tart.
Nagyjából 5 körül mentem el a portugál órámra, ahol visszakaptuk (végre) a beadandónkat, amit még őszi szünet előtt adtunk le. Sajnos, a jegyet nem mondta meg a tanár, de az enyémet külön kiemelte, hogy „Très bien!” (Nagyon jó), ez legalább pozitívum. Két hét múlva lesz a vizsgánk, sajnos azt még nem tudjuk, hogy ott mit vár el.



Mardi (22/11): Ma borzalmas volt felkelni. Nagyon nem bírok télen, sötétben, reggel 6-kor felkelni, ennél rosszabb dolog szerintem kevés van. De muszáj volt, ma be kell adnunk egy fontos beadandót a csoportmunkával kapcsolatban – igaz, hogy nem én viszem, de azért jó, ha ott vagyok. És milyen igazam volt, ugyanis Anne-Elisabeth elaludt, és nem hozta a papírt, végül nekünk kellett Julie-vel rohangálni az egyetemen egy nyomtató után, hogy oda tudjuk adni a tanárnőnek, amit csináltunk. Végül azért sikerült szerencsére.
A második óránk elmaradt, úgyhogy helyette én elmentem a Centre des langues-ba (Nyelv-központ) az egyetemen, hogy kérjek egy formanyomtatványt, amit alá kell íratnom a portugáltanárommal a Brazíliába való jelentkezéshez. Természetesen náluk ilyen nem volt, úgyhogy elküldtek a Bureau des Relations Internationales-ba (Nemzetközi kapcsolatok iroda). Ott sem volt, a hapsi csak annyit tudott mondani, hogy kérdezzem meg a portugáltanáromat, vagy a tanszékvezetőmet – köszi. [Végül a portugáltanárom átküldte emailben a papírt, úgyhogy ez el lett intézve.] Ezzel jó sok időm elment, a maradék fél órában olvastam kicsit, aztán mentem órára.
Délután 4-ig órán voltam, aztán siettem a város másik végére a szerb lányokért. Ma nem volt annyira könnyű velük, főleg a lefekvés a kritikus pont. A kisebbik például elkezdte a „nem” szót ismételgetni végtelenítve, mikor közöltem vele, hogy „na, most már ideje aludni menni”. Végül sikerült ágyba dugni őket (még mesét is meséltem!), és 10-re otthon is voltam. Hosszú nap volt.



Mercredi (23/11):  Ma reggel úgy döntöttem, hogy megspórolok magamnak majdnem két órányi szenvedést, és inkább alszok a kommunikációantropológia szeminárium helyett – ez az az óra, ahol activityztünk múltkor. Eddig úgyis minden órán ott voltam. Nagyon jól tettem, mert egészen kipihenve ébredtem, jó kedvem volt – sokkal jobb világosban órára menni, mint vaksötétben. Bementem az egyetemre, ott voltam egészen fél 5-ig. Sikerült beszélnem a tanszékvezetővel is Brazíliáról, nagyon sok dolgot kell még elintéznem, de ha minden jól megy, jövő héten beadhatom a jelentkezést. Aztán elzarándokoltam a LIDL-be egy mosószerért, ami csak 4 euró és kb. 3 hónapig elég – mondtam, hogy le vagyok égve, ilyeneket csinálok mostanában, hogy pénzt spóroljak. Vettem egy pizzát is, az pont jó lesz vacsorára.
Este Borival együtt írtuk a motivációs leveleinket, ő Franciaországba szeretne jönni jövőre Erasmus-szal (de nem ide Lyonba, hanem Észak-Franciaországba), én pedig a brazil jelentkezésemhez raktam össze a dolgokat. (Majd erről az egészről bővebben akkor fogok itt írni, amikor már nagyjából biztos lesz, hogy kimehetek, vagy legalább sikerült beadni a jelentkezésemet.)  Elég sokáig beszéltünk, már nagyon késő volt, mire ágyba kerültem. Nem baj, holnap aludhatok sokáig.



Jeudi (24/11): 
Ma nem bírtam felkelni reggel 8-kor, de annyira, hogy még az ébresztőórámra sem emlékszem, pedig elvileg csörgött. Fél 10 körül ébredtem fel végül, JB-vel nagyjából egy időben, így együtt reggeliztünk. 

egy kis statisztika
A mai napom iszonyatosan nagy kudarc volt, azon kívül, hogy elmentem futni végre. Már nagyon hiányzott, úgyhogy konkrétan nem tudtam megállni, csak mentem és mentem, és végül 10 km lett belőle. Futottam a Rhone-parton, aztán a parkban is. Nagyon szép idő volt, legalábbis én annak láttam ezt a novemberi szürkeséget. Még az eső is esett, de azért néha kisütött a nap, és meleg is volt, aminek én nagyon örültem. 
Főleg az tett nagyon boldoggá, hogy végre ki tudtam kapcsolni, mert a futás az egyetlen stressz-oldó módszerem itt kint, és ha nem tudok menni, egy idő után elkezdek megőrülni a saját gondolataimtól. A vizsgák és a leadási határidők közeledtével nagyon durva hangzavar van a fejemben, ha arra gondolok, hogy mit kell még csinálnom. Az idő pedig hihetetlen gyorsasággal telik, már csak pár hét és repülök haza.

Most pedig megyek is aludni, mert holnap rengeteg dolgom lesz, és korán kellene kelnem. Bonne nuit!
a nagyon elnyűtt futócipőm az esőben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése