2017. június 1., csütörtök

Magyarázom a bizonyítványom

Hát ez a rész is elérkezett, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan eljutunk idáig… Az alapszak utolsó relevé de notes-ja, azaz bizonyítványa. Nagyon izgultam, hogy meglegyen, bár nem volt nagyon rá esély, hogy megbukjak, de azért mégis. Az átlagom elég jóra sikerült most, 14.093, ez a franciáknál kifejezetten menőnek számít. Na, de akkor csapjunk is bele, íme az utolsó félévem jegyei:
Anthropologie et démarche de recherche CM (Antropológia és kutatásmódszertan) – 14
Élaboration d’un projet de recherche et de formation TD (Kutatási terv készítése) – 13,75
Migrations CM (Migrációk) – 13
Migrations TD (Migrációk) – 16
Anthropologie du sensible et de l’action CM (Érzéke nyantropológia) - 14
Anthropologie du sensible et de l’action TD (Érzékeny antropológia) – 12
Santé et ethnopsychiatrie CM (Egészség-antropológia és etnopszichiátria) – 5
Santé et ethnopsychiatrie TD (Egészség-antropológia és etnopszichiátria) – 15,5
Anthropologie: Science et société (Antropológia: tudomány és társadalom) – 17
Portugais (portugál) – 17,8
(CM: előadás           TD: szeminárium)
Ezeken kívül még kettő jegyem van, amit elég hülyén írtak bele a bizonyítványba, úgyhogy inkább elmagyarázom külön: az egyik a kisfilm, amit hatan forgattunk a parkokról, arra 15-öt kaptunk, a másik pedig a kutatási tervemről készült poszter és annak a bemutatása, arra is 15-öt kaptam.
A többihez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az az egyetlen 5-ös (aminek Magyarországon marhára örülnék), az fogalmam sincs miért annyi, egy 3 oldalas esszét adtam be a tanárnőnek teljesen témába illően, egy könyvről. Valamiért neki nem jött be, de igazából annyira nem érdekel a véleménye, mivel ő volt az a tanár, akinek az órájára senki nem járt be, annyira szar volt. Ugyanebből a tantárgyból készített prezentációm és házidolgozatom 15,5 lett együtt egy másik tanárnál, úgyhogy szerintem nem az én szerkezetemben van a hiba. Még egy dolog, a „tudomány és társadalom” tantárgy volt az a kutatás, amit a RIZE nevű kulturális központtal együtt csináltunk Villeurbanne parkjairól, és ahol a tíz fős csoportból csak ketten csináltunk akármit is Juliaval, úgyhogy nagyon megérdemlem azt a 17-et. A portugál jegyem alig hiszem el, nagyon imádom a brazil tanáromat – a franciák sose osztályoznak ilyen magasan, ahogy az a többi jegyemből látszik is.

Azt hiszem, nagyjából ennyit akartam hozzáfűzni, nagyon örülök azért, hogy ez a korszak is lezárult. És igen, van egy diplomám. Amit persze nem kaptam még meg, ugyanis Franciaországban nincs se diplomaosztó, se semmi ilyesmi, annyira nem viszik túlzásba ennek az ünneplését, hogy az igazi papírért majd ősszel kell bemennem a titkárságra. Nem baj, én nem is vágyom nagy ünneplésre, majd a mester után, az lesz az igazi meló, ez csak a bemelegítés volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése